Catherine Keyl spant rechtszaak aan na investering in stuk grond Wijert-Zuid

nieuws
Het stuk grond ten zuiden van de Vestdijklaan. Foto: Google Maps

Televisiepresentator Catherine Keyl heeft een rechtszaak aangespannen om de aankoop van een stuk grond in de Wijert-Zuid ongeldig te laten verklaren. Keyl had het stuk grond aangekocht als oudedagsvoorziening, maar de locatie blijkt niet dat op te leveren wat haar was voorgehouden.

De investering heeft jaren geleden plaatsgevonden. Haar voormalige vriend en zakenpartner had haar overgehaald om te investeren in het stuk grond dat ten zuiden van de Vestdijklaan ligt. Op dat moment had Keyl haar huis in Frankrijk verkocht en zocht ze naar een locatie waar ze haar geld in kon beleggen voor haar toekomstige pensioen. Haar partner adviseerde om in het stuk grond te investeren omdat dit in de toekomst veel waard zou worden vanwege de bouw van woningen op deze locatie.

Maar dat laatste blijkt niet waar te zijn. Het perceel ligt bij een natuurgebied waardoor er op bouwen onmogelijk is. De advocaat van Keyl laat aan De Telegraaf weten dat er sprake is van misleiding en oneerlijke handelspraktijken. De eis is om de aankoop terug te draaien. Keyl heeft zo’n 50.000 euro in het perceel geïnvesteerd. Haar voormalige vriend heeft een schikking van 30.000 euro voorgesteld, maar dit is door Keyl van tafel geveegd.