Dienstregeling 2025: meer bussen voor platteland en naar de steden

nieuws
Foto: R.F.J. Dekker - Eigen werk, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=93006191

De dienstregeling van het busvervoer wordt komend jaar met 2 miljoen euro uitgebreid. Dat heeft het OV-bureau Groningen-Drenthe bekendgemaakt.

Het OV-bureau heeft eind mei de ontwerp hoofdlijnen dienstregeling 2025 bekendgemaakt. De definitieve hoofdlijnen zijn nu goedgekeurd, op basis van ingekomen reacties, een bijeenkomst met wethouders, bespreking in Staten van Groningen en Drenthe en advies van de Consumentenplatforms Groningen en Drenthe.

Om doorgroei mogelijk te maken, is besloten de dienstregeling met 2 miljoen euro uit te breiden. Zo rijdt bijvoorbeeld Q-link blauw Roden/Leek – Groningen vaker en rijden op diverse routes meer bussen in de avond en het weekend.

Naar aanleiding van de ontvangen reacties en besprekingen worden enkele extra wijzigingen doorgevoerd. Zo wordt onderzocht of op werkdagen ook aansluitend op de eerste veerboot vanaf Schiermonnikoog een rechtstreekse bus naar Groningen kan rijden (lijn 163).

Gelijktijdig met de gewijzigde treintijden van Arriva in Groningen wijzigen de meeste buslijnen per 6 juli volgend jaar. Waar nodig zijn extra bussen al sinds september gaan rijden om de groei van het aantal reizigers te kunnen opvangen, zoals extra spitsritten op Q-link blauw Roden/Leek – Groningen en Q-link Oranje tussen Hoofdstation Groningen en Zernike Campus. Per 15 december komen er ook extra ritten op Q-link groen Hoofdstation Groningen – Centrum – Zernike op zaterdagmiddag.

De definitieve hoofdlijnen zijn beschikbaar via de website van het OV-bureau: www.ovbureau.nl.