Categorieën: Sport

FC Groningen zet puntloze reeks voort dankzij ongelukkig eigen doelpunt

FC Groningen heeft zaterdagmiddag met 1-0 verloren van Fortuna Sittard. De wedstrijd verliep voor beide ploegen stroef, maar dankzij een ongelukkig eigen doelpunt van aanvoerder Leandro Bacuna ging de ploeg uit Sittard er met de punten vandoor.

De Trots van het Noorden mocht afreizen naar het puntje van Nederland om het op te nemen tegen de ploeg uit Sittard. Voorafgaand aan de wedstrijd keek de FC terug op vier Eredivisiewedstrijden zonder punten, waarbij het laatste punt in september werd behaald tegen Feyenoord.

Tijdens de vorige wedstrijd tegen FC Utrecht plaatste trainer Dick Lukkien zijn aanvoerder, Leandro Bacuna, en vaste keeper Etienne Vaessen op de bank. De twee zouden meerdere malen te laat op de training zijn verschenen en moesten hun straf op deze manier uitzitten, maar waren er tegen Fortuna beide weer bij. Rui Mendes moest op het middenveld plaatsmaken voor Tika de Jonge.

Matige eerste helft
Het begin van de eerste helft laat een evenwichtig spelbeeld zien, maar toch is het Fortuna dat het voortouw neemt. Doelman Vaessen moet een aantal keren in actie komen, maar echt gevaarlijk wordt het niet.

Na zo’n half uur spelen lijkt het alsof de FC voor even wakker wordt. De groen-witten zijn met meer regelmaat aanwezig op de helft van de thuisploeg. Op een afstandsschot van Johan Hove en een vrije trap van Wouter Prins na wordt het niet echt gevaarlijk voor het doel van keeper Mattijs Branderhorst. Dit spelbeeld duurt niet lang en beide ploegen zakken weer terug in slordig voetbal.

Onnodige gele kaart voor Bacuna
Juist wanneer de bal uit het veld is, doet zich een spraakmakend moment voor. Leandro Bacuna weet de bal niet binnen te houden en wanneer deze over de achterlijn rolt, schiet de aanvoerder de bal het stadion uit. Scheidsrechter Blank toont Bacuna een gele kaart waardoor hij de eerstvolgende wedstrijd tegen NEC moet missen.

Beide ploegen weten de score voor de rust nog niet te openen. De ploeg van Dick Lukkien heeft moeite met kansen creëren, terwijl dat de thuisploeg net iets makkelijker afgaat. Desondanks blijft de stand tot de rust 0-0.

FC lijkt gevaarlijker, maar nog steeds slordig
Ook na de rust wordt het voetbal er niet mooier op. Beide ploegen zijn slordig en komen niet echt tot kansen. Op een paar lange ballen richting de zestien meter na, die op het hoofd terechtkomen van Postema en Hove, maakt de FC het de keeper van Fortuna niet al te lastig.

Er wordt niet veel interessants getoond op het veld, totdat Fortuna uitbreekt. Alessio Da Cruz stormt op Vaessen af, maar de Groningse doelman stopt zijn inzet. Omringd door Marco Rente en Marvin Peersman weet de aanvaller zijn voet nogmaals tegen de teruggekaatste bal te krijgen. Het rollertje belandt naast het doel en het gevaar is geweken.

Ongelukkige avond voor Bacuna
Terwijl de FC gevaarlijker is geworden voor het doel van Fortuna, is ook de thuisploeg niet vies van een bezoekje aan het strafschopgebied van Vaessen. Vanuit een corner wordt de bal voor het doel geslingerd. Wouter Prins weet de bal vlak voor de lijn te stoppen, maar een inlopende Bacuna kan niet meer op tijd aan de rem trekken. De aanvoerder werkt de bal ongelukkig in eigen doel en de thuisploeg komt tien minuten voor tijd op voorsprong.

Daarmee verliest FC Groningen met 1-0 van Fortuna Sittard en is de reeks van wedstrijden zonder punt verlengd naar vijf. Dinsdag (21.00 uur) is het tijd voor bekervoetbal en neemt de FC het op tegen amateurclub Kolping Boys. De wedstrijd wordt gespeeld op het trainingscomplex van AZ in Wijdewormer. Zondag 3 november is in Nijmegen NEC de tegenstander in de elfde ronde van de eredivisie.

 

Lisa Eising

Recente berichten

Busrit van Winschoten naar Stad duurt drie uur: “Chauffeur verdient een compliment”

Deze week rijden er vanwege werkzaamheden geen treinen van Groningen richting Winschoten en Veendam. Door…

26 minuten geleden

Catherine Keyl spant rechtszaak aan na investering in stuk grond Wijert-Zuid

Televisiepresentator Catherine Keyl heeft een rechtszaak aangespannen om de aankoop van een stuk grond in…

5 uur geleden

SC Stadspark knikkert GRC Groningen uit bekertoernooi

SC Stadspark verraste zondag GRC Groningen in de noordelijke districtsbeker. Be Quick 1887 won ruim…

5 uur geleden

Gemeente solidair met mensen die op de vlucht zijn: “Daar staan wij voor”

Het aanbieden van nachtopvang in de gemeente, om daarmee de situatie in Ter Apel te…

5 uur geleden

Vernielingen aangericht aan ontmoetingsplaats Beijum: “Wie heeft iets gezien?”

Vandalen hebben de afgelopen dagen vernielingen aangericht aan een caravan op het Iederswijk Terrein in…

7 uur geleden

XR deelt gratis tweedehands kleding uit in binnenstad: “Stoppen van Fast Fashion”

Actievoerders van Extinction Rebellion hebben zaterdag actie gevoerd in de binnenstad tegen Fast Fashion. Door…

8 uur geleden