Categorieën: Sport

Geen winnaar bij allereerste derby Oranje Nassau – Be Quick

De stadsderby tussen Oranje Nassau en Be Quick 1887 werd zaterdag niet bepaald een spektakelstuk. ON was voor rust beter en Be Quick na de pauze. Met de 1-1 eindstand kon iedereen achteraf leven.

Het was de eerste keer dat beide ploegen in competitieverband tegen elkaar uit kwamen. ON is een zaterdag en Be Quick een zondagploeg, maar de eerste klasse is sinds vorig seizoen gemengd. Be Quick degradeerde afgelopen seizoen naar die klasse.

Voor de pauze speelde met name Be Quick erg slordig. ON was feller en kreeg de beste kansen. Na 33 minuten lobde Rick Wiersma de bal over Be Quick doelman Stein Barkhuis op de bovenkant van de lat. Nagesh Amatsaleh, vorig seizoen nog Be Quick, schoot op slag van rust te slap in, zodat de inzet geen probleem was voor Barkhuis.

Voorsprong ON

Halverwege de tweede helft kwam ON op voorsprong. Wiersma stuitte nog op Barkhuis, maar Jonathan van Dorssen tikte de rebound binnen: 1-0. Het was een minuut later bijna gelijk. ON verdediger Tim Deelen haalde nog net een inzet van Siemen Krikke van de lijn.

Scrimmage

Na 70 minuten was het wel raak voor Be Quick, dat steeds sterker werd. Geertjan Liewes mikte op de lat, waarna een scrimmage ontstond. Patrick Helbig tikte met de hak de 1-1 in het doel. In de absolute slotfase ging Be Quick bijna nog met de winst aan de haal, maar de kopbal van dichtbij van Liewes had te weinig kracht en werd door ON doelman Erwin Heidekamp gepakt.

Grip

“Als je heel eerlijk kijkt denk ik dat de eerste helft voor ons was en de tweede helft voor Be Quick”, aldus Oranje Nassau trainer Erwin Heerlijn. “Het voelt alleen jammer, omdat je op 1-0 komt en dan valt heel snel die 1-1. Ook nog een rommelgoal. Maar in de slotfase moet ik eerlijkheidshalve wel zeggen dat Be Quick aan het drukken was voor de winst. Dan kan ik met de 1-1 leven”. Heerlijn was vooral tevreden over de eerste helft: “Ik vond dat wij Be Quick goed in onze grip hadden en zij niet in hun spel kwamen, dat was onze verdienste”.

Afspraken

“Dat had te maken met dat we onze afspraken niet na kwamen en we dat niet met veel energie konden herstellen”, aldus Be Quick trainer Marco Sanders over de zwakke eerste helft van zijn ploeg. “Ik vond Oranje Nassau veel scherper en met meer beleving aan de wedstrijd beginnen. Dat mag ons niet overkomen en dat vind ik kwalijk”. De slotfase beviel Sanders wel: “Ik denk dat zij blijer waren dat de wedstrijd werd afgefloten dan wij. Je ziet wel dat we er conditioneel goed op staan en we de energie hadden om nog voor de 2-1 te gaan. Maar als je de eerste helft zo speelt als wij hebben gedaan verdien je eigenlijk niet om te winnen”.

Be Quick zakte door de remise naar de derde plaats in de eerste klasse H achter PKC’83 en Stiens met acht punten uit vier wedstrijden. Oranje Nassau heeft er vier uit drie en staat tiende.

Oranje Nassau – Be Quick 1887 1-1. 65. Jonathan van Dorssen 1-0. 70. Patrik Helbig 1-1. Toeschouwers: 250.

Andor Heij

Recente berichten

Gorecht en VV Groningen pakken koppositie, The Knickerbockers lijdt eerste puntverlies

Gorecht (2I) en VV Groningen (3R) profiteerden van verlies bij de koploper en voeren nu…

16 minuten geleden

PKC’83 koploper in 1H na zege, opnieuw nederlaag Velocitas

PKC'83 heeft zaterdagmiddag in en tegen Winsum de koppositie gepakt in de eerste klasse H.…

2 uur geleden

“Heel fijn dat er zoveel over het vergroenen van gaswinningslocaties wordt gesproken”

Waar het vorige week zaterdag nog een drukte van belang was bij de tijdelijke winningslocatie…

2 uur geleden

Vijftig vrijwilligers maken Noorderplantsoen spik en span: “Te makkelijk wordt afval in bosjes gegooid”

Het Noorderplantsoen is klaar voor de winter. Zo'n vijftig vrijwilligers hebben zaterdag de handen uit…

4 uur geleden

Recordaantal starters bij 4 Mijl: “deelnemen aan evenementen wordt steeds belangrijker”

Het is het tweede weekend van oktober, dat betekent dat het tijd is voor de…

4 uur geleden

Kinderziektes in matrixborden maken werkzaamheden A7 onmogelijk: “Zestig man stond klaar”

De werkzaamheden op de A7 tussen de stad en Hoogkerk kunnen dit weekend niet doorgaan…

6 uur geleden