Gorecht en VV Groningen pakken koppositie, The Knickerbockers lijdt eerste puntverlies

Helpman-VEV'67 (Foto Martijn Minnema)

Gorecht (2I) en VV Groningen (3R) profiteerden van verlies bij de koploper en voeren nu de ranglijst aan.
Eén van die falende koplopers is The Knickerbockers, na 3 zeges op rij werd nu voor het eerst verloren.
Helpman ging thuis onderuit en de start van Groen Geel is inmiddels desastreus te noemen.

Grijpskerk vloerde koploper Noordscheschut in 2I, daardoor kon Gorecht bij winst de koppositie pakken, Dat lukte, Gramsbergen werd in Haren met 3-1 verslagen. Hein van Marrum zette Gorecht voor rust op 1-0, in de tweede helft werd het via Bob Poorta en Steef Borgman 3-0. Pas kort voor tijd redde Gramsbergen de eer. Gorecht staat 2 punten voor op nummer twee WVF.

Doelpuntenmaker Tim Sanders in balbezit
(Foto Martijn Minnema)

Helpman verloor thuis met 1-2 van VEV’67. De doelpunten vielen voor rust. VEV’67 nam een verdiende 0-2 voorsprong, kort voor rust benutte Tim Sanders één van de weinige Helpman kansen waarmee hij de spanning terug bracht.
Direct na rust kreeg Helpman een paar goeie kansen op de gelijkmaker, zo raakte Tim Sanders de lat. Daarna ebde het offensief wat weg en in de slotfase was VEV’67 dichtbij de 1-3 met een snoeihard schot op de paal en een gemiste strafschop een minuut later. Martijn van Maastrigt schoot van 11 meter bijzonder hoog over waardoor Helpman nog even mocht blijven hopen. Helpman staat nu negende met 4 uit 4.

In 3R stond met Wildervank-VV Groningen een heuse topper (de nummer 3 vs nr 2) op het programma. Door de nederlaag van The Knickerbockers bij laagvlieger Be Quick 1887 (1-0) stond de koppositie op het spel. VVG pakte de winst en is koploper. Dankzij treffers van Dylano Wolters (24′) en Davey Wilkens (43′) leidde VVG bij rust met 0-2. Tien minuten na rust bracht Saviero van Zwol de spanning terug, maar VVG ging met de drie punten terug naar Groningen.

Matchwinner bij Be Quick-The Knickerbockers werd Mees Speulman die het enige doelpunt scoorde. BQ1887 steeg naar plek 9, TKB staat nu tweede op 1 punt van VVG.
De andere stadsderby Lycurgus-Lewenborg eindigde in 1-2, Brian de Witt zette Lewenborg vroeg in de wedstrijd op voorsprong en scoorde een kwartier voor tijd ook de 0-2. Kort voor het einde deed Thijs Leushuis namens Lycurgus nog wat terug. Lycurgus staat na de derde nederlaag op rij met 3 uit 4 elfde, Lewenborg heeft 7 punten en staat op plek 7.

En dan Groen Geel, ook na de slechtste voorbereiding ooit en puntverlies in de eerste wedstrijd (0-0 bij Aduard 2000) hielden de Groen Gelen de moed er in. Al klonk het “we zijn on fire” al wel wat vertwijfeld. Nadat Zuidlaren (1-3) en Wildervank (0-3) op bezoek bij Groen Geel als de brandweer gingen is er van on fire geen sprake meer, uitgeblust is nu meer van toepassing. Want ook vanmiddag ging het mis, uit bij HS’88 werd opnieuw niet gescoord en weer verloren, 1-0. 38′ minuut, Arno Oosterhof 1-0.
Het aantal gescoorde doelpunten houdt daarmee gelijke tred met het aantal punten wat Groen Geel verzamelde, slechts eentje. En daarmee staat Groen Geel voorlaatst. Volgende week moet het gebeuren, de ommekeer, vlammen tegen DVC Appingedam. Die staan één plek hoger met één punt meer.

De Vierde klassers
HFC’15
begon in 4D met twee zeges, maar leed vanmiddag zijn tweede nederlaag op rij. Thuis werd met 1-2 van Grootegast verloren. In 4E haalde Omlandia flink uit tegen ZEC, 11-0 met vier treffers van Remco Bolhuis. Haren won op bezoek bij Poolster met 3-1. Omlandia staat vierde, Haren zevende.
Mamio leed zijn derde nederlaag op rij, thuis werd met 1-3 van de nog foutloze koploper Corenos verloren. Mamio staat twaalfde.