Groningen staat zondag in het teken van 4 Mijl

nieuws
Foto: Rieks Oijnhausen

Groningen staat zondag in het teken van de 4 Mijl. De start vindt rond 13.00 uur plaats in Haren.

De voorbereidingen op de wedstrijd waren zaterdagavond al in volle gang. Zo werden er langs de route hekken geplaatst en werd er druk gewerkt op de startlocatie in Haren en bij de finish op de Vismarkt. De hardloopwedstrijd wordt voor de 37ste keer georganiseerd. Voor de editie hebben zich een recordaantal van 25.000 deelnemers aangemeld. De 4 Mijl begint met de wedstrijd. Vorig jaar won Filmon Tesfu bij de heren. Hij is er dit jaar niet bij om zijn titel te verdedigen. Een mogelijke kanshebber op de titel is Tom Hendrikse die vorig jaar al op het podium was te vinden. Ook Edwin Sjerps en Nik Lemmink worden gezien als kanshebbers.

Bij de vrouwen ging Sarah Lahti vorig jaar met de titel naar huis. Ook zij is dit jaar niet aanwezig. Maureen Koster, die vorig jaar tweede werd, is er wel bij en wordt gezien als een kanshebber. Dat geldt ook voor Olympisch atlete Anne Luijten, Ineke van Koldam, Jacelyn Gruppen, Famke Heinst en Irene van der Reijken. Het parcoursrecord is al enige tijd niet verbroken. Bij de mannen staat dit sinds 2011 op naam van Vincent Yator die toen in een tijd van 17.06 op de Vismarkt arriveerde. Viola Kibiwot zette in 2013 bij de vrouwen de snelste tijd neer met 19.14.

Na de wedstrijd is het de beurt aan de recreatieve lopers. Zaterdag liet de organisatie achter de 4 Mijl weten dat zij de komende jaren graag verder door willen groeien. Zo wordt er nagedacht om de start te vervroegen waardoor er op de zondag meer ruimte ontstaat. Gesprekken hierover moeten nog gevoerd worden.