Hereweg vanaf aankomende maandag twee maanden dicht

nieuws
Foto: Rijkswaterstaat via Groningen Bereikbaar

Van maandag 14 oktober 06:00 uur tot vrijdag 20 december 16:00 uur is de Hereweg dicht voor gemotoriseerd verkeer. De weg wordt ter hoogte van de zuidelijke ringweg opnieuw aangelegd.

De weg wordt opnieuw ingericht, omdat de nieuwe zuidelijke ringweg onder de weg doorloopt. Oude resterende delen van de vorige ringweg worden daarom ook nog verwijderd.

Het autoverkeer zal gedurende deze periode omleidingen moeten nemen via de Stationsweg, het Emmaviaduct, de Brailleweg, de Vondellaan en de Van Ketwich Verschuurlaan (en andersom). In deze periode rijden ook de buslijnen 50, 51 en de nachtbus 418 een andere route.

Fietsers en voetgangers

Voor fietsers en voetgangers is weg voor het grootste gedeelte van de tijd gewoon open. Aan de westkant van de Hereweg komt een fietspad voor twee richtingen. Zo kunnen fietsers en voetgangers de werkzaamheden passeren.

Alleen in de herfstvakantie is dit fietspad dicht. Van zaterdag 26 oktober tot en met woensdag 30 oktober moeten fietsers omrijden via de Papiermolentunnel of het tijdelijke fietspad door het nieuwe Zuiderplantsoen, die loopt tussen het DUO en de Waterloolaan.