Intertoys Beijum sluit eerder dan verwacht: “Dankjewel klanten”

nieuws
Foto: Donald Trung Quoc Don (Chữ Hán: 徵國單) - Wikimedia Commons - © CC BY-SA 4.0 International.(Want to use this image?)Original publication 📤: --Donald Trung 『徵國單』 (No Fake News 💬) (WikiProject Numismatics 💴) (Articles 📚) 15:58, 30 January 2021 (UTC) - Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=99415912

De vestiging van Intertoys aan de Stoepemaheerd in de wijk Beijum is voorgoed gesloten. Dat meldt de wijkwebsite Beijumnieuws.

Afgelopen zomer maakte de winkel bekend dat de vestiging in de Groningse wijk op 1 januari aanstaande gesloten zou worden. Maar inmiddels zijn de deuren al gesloten, zo is te lezen op een vel papier dat op het raam is geplakt. “Na twintig jaar in Beijum, waar voor ons alles is begonnen, hebben we helaas onze deuren moeten sluiten. We willen al onze klanten bedanken voor hun steun in de afgelopen jaren. Alle werknemers zijn vanaf nu werkzaam in andere Intertoys-winkels.”

Dat de speelgoedwinkel Beijum moet verlaten vindt men jammer. Door gestegen energie-, personeelskosten en de hoge huur zocht Intertoys de afgelopen jaren naar een oplossing. De locatie waar men was gevestigd is in eigendom van Ahold. Er zijn diverse gesprekken gevoerd om tot een gezondere huurprijs te komen, maar dit leverde uiteindelijk niets op. “We hadden graag onze winkel willen uitbreiden of tegen een eerlijke huurprijs verder willen ondernemen. Helaas bleek volgens de verhuurder geen van beide opties mogelijk”, zo staat te lezen op het plakkaat.

De afgelopen periode heeft Intertoys geïnvesteerd in de winkel in Lewenborg. Deze is vergroot naar ruim 450 vierkante meter. In dit gebouw is een nieuw plafond en vloer aangebracht. Welke bestemming de winkel in Beijum krijgt is nog onbekend.