JOVD: nieuw provinciebestuur moet kiezen voor vernieuwing en daadkracht

nieuws
Foto: Joris van Tweel

Het nieuwe provinciebestuur moet niet alleen betrouwbaar zijn, maar ook kiezen voor vernieuwing en daadkracht. Dat meldt de JOVD Groningen.

De jonge liberalen vinden dat Groningen behoefte heeft aan een stabiel en transparant bestuur dat politieke verantwoordelijkheid niet uit de weg gaat. Yaram van Silfhout, voorzitter JOVD Groningen: “de recente val van de coalitie heeft duidelijk gemaakt dat halfslachtige besluiten het vertrouwen van de burger in de politiek volledig ondermijnen.” Hij vindt dat het provinciebestuur zich niet langer kan verschuilen achter interne verdeeldheid.

“Wij eisen een toekomstgericht beleid, waarin innovatie en duurzaamheid niet slechts holle frasen zijn, maar concrete beleidskeuzes die Groningen vooruithelpen,” aldus Van Silfhout. De JOVD vindt verder dat er meer ruimte komt voor jongeren en innovatie. Jongeren moeten actief worden betrokken bij het vormgeven van de provincie.
Met de brief blikt de JOVD vooruit op het advies dat oud-burgemeester Peter den Oudsten deze woensdag presenteert over de vorming van een nieuwe coalitie.