LIVE | FC Groningen neemt het op tegen Fortuna Sittard

Een hele goede middag. FC Groningen is tot het puntje van Nederland afgereisd om het op te nemen tegen Fortuna Sittard. De laatste punten van de FC dateren uit september, dus met november om de hoek is de ploeg van Dick Lukkien er op gebrand om niet met lege handen richting huis te keren. Kan de FC in Sittard haar slechte reeks beëindigen?

De scheidsrechter fluit af. Een punt wat lange tijd in zicht, maar de FC zet hiermee toch de puntloze reeks voort en zakt af naar de veertiende plek in de Eredivisie.

86′ Bacuna schiet de bal in eigen doel. Vanuit een corner wordt de bal voor het Groningse doel geslingerd. Prins stopt de inzet op de lijn, maar terwijl Bacuna komt ingelopen, schiet de aanvoerder de bal in eigen goal. 1-0.

80′ Het slot van de tweede helft breekt aan. De FC laat zich meer zien voor het doel van Fortuna Sittard. Willumsson bereikt het strafschopgebied, maar wordt naar de grond gewerkt door de verdediging. De scheidsrechter ziet er geen penalty in.

78′ Een tweede wissel voor FC Groningen. Jorg Schreuders verlaat het veld voor Rui Mendes.

72′ Fortuna breekt uit. Alessio Da Cruz stormt op Vaessen af die zijn eerste inzet weet te stoppen. De aanvaller, omringd door Marco Rente en Marvin Peersman, kan zijn voet nogmaals tegen de bal krijgen. Het rolballetje beland naast het doel.

66′ FC Groningen gaat wisselen. Romano Postema verlaat het veld voor Brynjólfur Willumsson

59′ Hove bereikt Postema die voor het doel van de thuisploeg staat de wachten. De spits krijgt zijn hoofd net niet lekker tegen de bal. Toch begint de FC iets meer druk uit te oefenen op de tegenstander.

52′ Kort na elkaar zijn er schietkansen voor Prins en Romano Postema. Beide werken de bal over het doel van Fortuna.

46′ Er wordt weer gevoetbald in Sittard.

Het is rust. Beide ploegen hebben de score nog niet weten te openen.

34′ Leandro Bacuna krijgt geel. Als de bal over de achterlijn verdwijnt, trapt de aanvoerder deze het stadion uit. Bacuna mist hierdoor de wedstrijd tegen NEC.

30′ Het lijkt alsof de FC in de wedstrijd begint te komen. De groen-witten bevinden zich steeds vaker op de helft van de thuisploeg. Johan Hove probeert het vanaf z0’n 18 meter, maar keeper Mattijs Branderhorst redt.

26′ Vrije trap voor FC Groningen. Na een overtreding op Van Bergen verdient de FC een vrije trap halverwege de helft van Fortuna. Wouter Prins speelt de bal richting de zestienmeter, waar Van Bergen net zijn voet er niet tegenaan krijgt. De bal beland aan de buitenkant van de paal.

19′ De bal beland achter de verdediging van de FC waar Makan Aïko deze kan opvangen. De thuisploeg speelt de aanval relatief rustig uit, maar Vaessen weet het uiteindelijke schot te redden. De opvolgende corner wordt weggewerkt door Thom van Bergen.

6′ Het eerste gevaar wordt gecreëerd door de thuisploeg. De bal wordt ingekopt en waar Etienne Vaessen eerst nog een beetje naar de bal moet grijpen, pakt de doelman uiteindelijk zonde teveel moeite het gevaar.

1′ Er wordt afgetrapt in Sittard.

Opstelling FC Groningen: Etienne Vaessen; Leando Bacuna, Marco Rente, Marvin Peersman, Wouter Prins; Johan Hove, Tika de Jonge, Luciano Valete, Jorg Schreuders; Romano Postema, Thom van Bergen.

Opstelling Fortuna Sittard: Branderhorst, Pinto, Adewoye, Guth, Dijks; Fosso, Rosier, Aïko, Bullaude, Dahlhaus; Erceg.