“Maandag bewolkt en droog, komende dagen meer zon en hogere temperaturen”

nieuws
Foto: Petra Boekhoff via Pixabay

De temperatuur loopt de komende dagen op. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis kan het vanaf woensdag mogelijk 20 graden worden.

“Maandag is er veel bewolking en blijft het vrijwel overal droog”, vertelt Kamphuis. “Met 11 graden als maximumtemperatuur is het waterkoud. De wind krimpt van het zuidoosten naar het oosten en is zwak of matig, windkracht 2 tot 3. In de namiddag of avond klaart het vanuit het westen op. In de nacht is het helder met minima dalend tot 2 of 3 graden. Er is kans op grondvorst en wat nevel of een mistbank.”

“Op dinsdag blijft het droog en zijn er flinke perioden met zon. Het wordt 14 graden bij een matige oostenwind, windkracht 3 tot 4. Woensdag zijn er eveneens flinke perioden met zon en voert een matige zuidoostenwind een stuk warmere lucht aan, het wordt 18 tot 20 graden. Donderdag loopt de temperatuur opnieuw op naar 18 tot 20 graden. Het blijft droog maar er is wel veel bewolking al laat de zon zich niet helemaal onbetuigd. Ook vrijdag blijft het mild met 18 graden. De kans op een bui neemt wat toe maar een natte dag lijkt het vooralsnog niet te gaan worden.”

Meer informatie over het weer vind je op deze pagina.