NCG maakt voorlichtingsmateriaal om kinderen in bevingsgebied te ondersteunen

nieuws
Gijs (11) woont in een wisselwoning - Afbeelding via NCG

De Nationaal Coördinator Groningen (NCG) heeft nieuw voorlichtingsmateriaal ontwikkeld om kinderen en jongeren in het aardbevingsgebied te informeren en te ondersteunen. Dit materiaal is bedoeld om hen te helpen begrijpen wat er gebeurt rondom de versterking van huizen.

Waarnemend algemeen directeur Marieke Ferwerda zegt dat er eerder weinig middelen beschikbaar waren voor deze doelgroep. De nieuwe materialen zorgen ervoor dat kinderen zich betrokken en gehoord voelen. “We hebben verschillende middelen ontwikkeld om kinderen en jongeren in het versterkingsgebied te ondersteunen”, vertelt Ferwerda. “De middelen helpen kinderen en jongeren om beter te begrijpen wat er gebeurt en nog gaat gebeuren in de versterking. En er is aandacht voor hoe je omgaat met alles wat er gebeurt rondom de versterking.”

Op de website sterkthuisingroningen.nl kunnen kinderen, ouders en leerkrachten animaties en ervaringsverhalen vinden. Ook delen andere kinderen tips voor leeftijdsgenoten. Verder is er een speciale bewaardoos voor kinderen die naar een wisselwoning verhuizen, waarin ze herinneringen kunnen bewaren.

Daarnaast biedt de NCG ook speciale ondersteuning aan ouders en begeleiders. Zij kunnen tips en adviezen krijgen van een jongerencoach via hun bewonersbegeleider.