Ommelander Markt pakt zaterdag groots uit vanwege Week van Ons Eten

nieuws
Foto: ingezonden

De Ommelander Markt strijkt zaterdag weer neer bij winkelcentrum de Beren aan de Korreweg, Verschil met eerdere edities is dat de markt op deze zaterdag wat groter is.

“Het gaat om een speciale XL-markt”, laat Annie Postma namens de markt weten. “Deze week vindt de Week van Ons Eten plaats. Tijdens deze week brengen organisaties de waarde van ons eten onder de aandacht en staat de verbinding tussen boer en burger centraal. Dit past perfect bij de Ommelander Markt, waar de relatie tussen boer en burger de essentie is. Op de markt verkopen producenten hun eigen waren aan consumenten uit hun eigen regio: brood, groente, vlees, zuivel, fruit, honing, chocola en nog veel meer.”

De komende week is het de Week van de Duurzaamheid. Dit is een week vol leuke en educatieve evenementen die inspireren en aanmoedigen om duurzaamheid te omarmen. Postma: “Wij sluiten ons bij beide weken aan door middel van een XL-markt. Het zal zaterdag een feestelijke markt worden met een aantal extra kramen.” De Ommelander Markt bestaat al sinds 2011 en vindt elke tweede en vierde zaterdag van de maand plaats in de stad. Op 12 oktober kunnen kinderen door middel van een tekening of kleurplaat de boeren van de Ommelander Markt voor hun lekkere producten bedanken.