Ook Groningse studenten naar Den Haag voor protest tegen langstudeerboete

nieuws
Foto via Groninger Studentenbond

Studenten uit verschillende Nederlandse steden, waaronder Groningen, trekken vrijdagmiddag naar Den Haag om te demonstreren tegen de geplande langstudeerboete van het kabinet.

Ook bestuurders van universiteiten en hogescholen doen mee aan het protest, wat om 12.00 uur plaatsvindt vlak bij Den Haag Centraal. Naast de Landelijke Studentenvakbond (LSVb) sluiten ook Groningse studentenclubs en politieke jongerenorganisaties zich aan. “Geen van de vier partijen had dit in hun verkiezingsprogramma staan”, zegt Imre Schakelaar, voorzitter van Jonge Socialisten Groningen. “Het kabinet heeft geld nodig en kiest ervoor het te halen bij een groep waar ze weinig om geven: de studenten.”

Volgens Jitske Wielers, voorzitter van de Groninger Studentenbond, worden studenten extra belast door de verlaging van de basisbeurs en de rente op studieschulden. “Studenten worden bijna gedwongen te werken, en worden vervolgens ook nog gestraft met duizenden euro’s voor studievertraging,” zegt ze. “Het is nu tijd om ons geluid te laten horen”, voegt Schakelaar toe.