Ook komende periode nog veel werkzaamheden aan de weg: “Ingewikkelde puzzel”

nieuws
Foto: Patrick Wind - 112groningen.nl

Ook de komende periode zal er nog op veel plekken aan de weg worden gewerkt. Wethouder Rik van Niejenhuis (PvdA) zegt dat het nooit de opvatting is geweest van het college om op te roepen om maar weer in de auto te stappen en door te karren.

Van Niejenhuis reageerde daarmee op vragen van de VVD. Rik Heiner: “Begin september werd de feestelijke opening van de zuidelijke ringweg gevierd. Bij veel mensen ging de vlag uit, werd de OV kaart figuurlijk doorgeknipt en stapten mensen weer massaal in de auto. Dit terwijl de hele operatie nog niet is afgerond. Zo waren en zijn op- en afritten afgesloten of nog niet gerealiseerd en worden volledige wegen komende tijd nog afgesloten. Dit leidt tot enorme files. Is het college van mening dat er op de juiste manier in gecommuniceerd richting inwoners en ondernemers over de stremmingen van wegen na de feestelijke opening van de ring?”

Wethouder Rik van Niejenhuis: “Er zal altijd aan de weg worden gewerkt”
Wethouder Van Niejenhuis vindt van wel: “Begin september was een gedenkwaardig moment. Na vele jaren werken ging de zuidelijke ringweg weer open. Een stoplichtvrije autoweg. Het was een heuglijk moment om bij stil te staan. Ondernemers wilden ook graag dat we lieten weten dat de stad weer bereikbaar was. Maar het klopt inderdaad dat niet alles klaar is. In onze gemeente zullen er ook altijd plekken te vinden zijn waar aan de weg wordt gewerkt. Sterker nog: nu de zuidelijke ringweg open is kunnen we juist werkzaamheden uitvoeren op bepaalde plekken waar dit de afgelopen jaren niet mogelijk was.”

“We communiceren ontzettend veel”
In de afgelopen weken was bijvoorbeeld de noordelijke ringweg dicht en werd er gewerkt op de A7. Ook dit weekend is de A7 richting Drachten afgesloten. Van Niejenhuis: “We communiceren ontzettend veel. Via de website Groningen Bereikbaar, via nieuwsbrieven en sociale media waarmee we pogen iedereen zo goed mogelijk te informeren. Maar het is een ingewikkelde puzzel. We proberen te voorkomen dat er teveel werkzaamheden tegelijkertijd plaatsvinden. Maar dat lukt niet altijd. Door weersomstandigheden of doordat apparatuur alleen in een bepaald weekend beschikbaar is, kan het voorkomen dat grotere werkzaamheden op hetzelfde moment plaatsvinden.”

“Het is goed om de trein of de bus te nemen”
“De komende jaren zullen er nog veel werkzaamheden zijn en dat zullen we zo goed mogelijk proberen te communiceren. Overigens hebben we als college nooit de opvatting gehad dat mensen nu maar weer in de auto moeten stappen om door te kunnen karen. Wij willen benadrukken dat het heel goed is om de trein, de bus, de fiets of de benenwagen te nemen.”