Op pad met de witte stok op station Europapark: ‘Geef ons de ruimte.’

De Oogvereniging, NS en de gemeente kwamen dinsdagmiddag bij elkaar op station Europapark. Samen bespraken ze wat er verbeterd kan worden op het gebied van veiligheid voor mensen met een visuele beperking.

De actie vond dinsdagmiddag plaats vanwege de Internationale Dag van de Witte Stok. “Wij hebben deze actie bij station Europapark gepland omdat dit station in de toekomst belangrijker wordt”, vertelt Geert de Breucker van de Oogvereniging.

Vanaf komende zomer krijgt station Europapark te maken met wekenlange drukte vanwege een grootschalige stremming van het Hoofdstation. De NS en Arriva willen daarom maatregelen treffen voor de verwachte drukte.

Ook maatregelen op het gebied van veiligheid voor mensen met een visuele beperking, vertelt De Breucker. Maar nog niet alles is zoals het moet: “De basis is zeker gelegd, maar de verbeterpunten bij Europapark zijn de trappen zonder leuningen. Dat is niet alleen onhandig voor slechtzienden, maar ook voor mensen die moeilijk ter been zijn.”

Op de Internationale Dag van de Witte Stok organiseren vrijwilligers van de Oogvereniging verschillende acties door het hele land. Dit jaar staat in het teken van het thema ‘Op pad met de witte stok, geef ons de ruimte’. Met deze initiatieven willen de vrijwilligers meer bewustzijn creëren over de betekenis van de witte stok in het verkeer en bijdragen aan een veiligere verkeerssituatie en openbare ruimte.