Oproep aan bezoekers Promotiedagen: neem je oude winterjas mee voor iemand met een kleine beurs

nieuws

Wie op 5 en 6 november naar MartiniPlaza komt voor de Promotiedagen, kan mensen met een kleine beurs gelukkig maken door de kapstok of kledingkast eens door te spitten. Omarm Groningen is op zoek naar winterjassen (voornamelijk voor mannen) die iemand anders blij kunnen maken.

De winterjassen zijn bedoeld voor Kledingbank “De Zeecontainer,” die momenteel kampt met een groot tekort aan winterjassen, een jaarlijks terugkerend probleem met het aanbreken van de winter.  Volgens Omarm Groningen is de Zeecontainer blij alle soorten winterjassen die er nog goed uitzien. Maar vooral herenjassen zijn schaars en dus extra welkom, waarschijnlijk omdat mannen hun winterjas vaak helemaal ‘af’ dragen.

“We vragen bezoekers van de Promotiedagen daarom om hun goede, oude winterjassen in te leveren”, schrijft Omarm Groningen, die organisatie de jassen tijdens het evenement inzamelt. “Wij zorgen ervoor dat de jassen een tweede leven krijgen en iemand anders blij maken.”

We gehoor heeft aan de oproep en een (extra) winterjas meeneemt naar de Promotiedagen, kan deze op beide dagen inleveren bij stand 6050 van de Gemeente Groningen, waar Omarm Groningen zich presenteert.