Categorieën: Nieuws

Organisatie kijkt terug op geslaagde editie 4 Mijl: “Het was een heerlijke middag” (foto’s)

De 37ste editie van de 4 Mijl is succesvol verlopen. Dat zegt Johan Meijer van de organisatie. Toch waren er van tevoren wel wat zorgen.

“Er zit veel werk in de voorbereiding van deze dag”, vertelt Meijer. “Op een gegeven moment werd er door het KNMI een ‘code geel’ afgegeven vanwege harde wind. En wind is voor een evenement de grootste tegenstander. Denk bijvoorbeeld aan de spandoeken en de bogen die je over het parcours hebt hangen. Je wilt dat het veilig gaat verlopen. Op zo’n moment, dat een waarschuwing wordt afgegeven, ga je de hele organisatie doorlichten. Wat hebben we beslist nodig langs de route en waar zitten gevaren. Dat betekent ook keuzes maken. We hebben er voor gekozen om daarom geen bogen over het parcours te hangen. Dat is vervelend voor sponsoren. Maar als je dit op de juiste manier communiceert, dan begrijpt iedereen dat ook.”

“Trots op alle vrijwilligers”
Aan de editie deden 25.000 lopers mee. “Maar we hadden ook de Mini 4 Mijl die om 12.00 uur van start ging waar vijfhonderd kinderen aan mee deden. En we hadden zaterdagavond de 4Mijl4You waarbij iedereen op zijn eigen manier de route tussen Haren en Groningen mocht afleggen waar 3.500 mensen aan deelnemen. In totaal kom je op 29.000 deelnemers. En dat is fantastisch. En waar ik vooral trots op ben is dat door de inzet van alle vrijwilligers, het soepel is verlopen. We hebben geen enkele calamiteit gehad.”

Tekst gaat verder onder de foto’s:

Foto: Rieks Oijnhausen
Foto: Rieks Oijnhausen
Foto: Rieks Oijnhausen

“Nadenken over uitbreiding”
Zaterdag maakte Meijer in het OOG-programma Haren Doet bekend na te denken over uitbreiding van het aantal deelnemers. “Als ik de dag van vandaag beleef, dan heeft dat dit gevoel alleen maar verder versterkt. Die gesprekken zullen we aan moeten gaan met de gemeente. Als organisatie kunnen we dit evenement goed aan. We hebben het volledig onder controle. Ondertussen zien we dat de belangstelling verder toeneemt. Om geen mensen te hoeven teleurstellen zullen we moeten kijken naar uitbreiding. Waar zitten de mogelijkheden? Daar willen we over gaan praten.”

“Affiche voor de atletieksport”
De 37ste editie van de 4 Mijl werd ook memorabel omdat er bij de mannen voor het eerst een Groningse deelnemer won. Nik Lemmink was bij de mannen de snelste, bij de vrouwen won Ineke van Koldam. “Bij zowel de mannen als bij de vrouwen hebben we twee spannende wedstrijden gezien. Bij de vrouwen hadden we als nadeel dat er onder de favorieten een aantal afmeldingen waren. Daardoor was er een wat uitgedund veld. Maar niettemin lukte het om er echt een mooie wedstrijd van te maken. Daarmee hebben we ook een affiche af kunnen geven voor de atletieksport.”

“Een heerlijke middag”
Op de vraag wat nu het mooiste moment was op deze dag is Meijer helder: “Dat het vandaag allemaal zo soepel ging. In de middag kwam de zon er bij en werd het een heerlijke middag. Er waren veel toeschouwers langs de kanten, de stad was vol. En vervolgens loopt het zoals je het gepland hebt. Dat maakt trots. Ik ga met een heel blij gevoel naar huis.”

Plantsoenloop
Hardlopers hoeven overigens de hardloopschoenen nog niet op te ruimen. “Er komen nog wat mooie wedstrijden aan. Op 9 november vindt de Plantsoenloop plaats. Daar hebben zich al 3.200 mensen voor aangemeld. De limiet ligt op 4.000 deelnemers. Mijn verwachting is dat het nu snel vol gaat lopen.” Meer informatie over dit evenement vind je op deze website.

Foto: Rieks Oijnhausen
Nik Lemmink won bij de heren. Foto: Rieks Oijnhausen
Ineke van Koldam won bij de vrouwen. Foto: Rieks Oijnhausen
Foto: Rieks Oijnhausen
Foto: Rieks Oijnhausen
Foto: Rieks Oijnhausen
Sebastiaan Scheffer

Recente berichten

“Maandag bewolkt en droog, komende dagen meer zon en hogere temperaturen”

De temperatuur loopt de komende dagen op. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis kan het vanaf woensdag…

6 uur geleden

Groningse maakt orkaan Milton mee: “Er is veel noaberschap, daar kunnen wij van leren”

De staat Florida in Amerika werd de afgelopen weken geteisterd door de orkanen Helene en…

8 uur geleden

Lycurgus in drie sets ten onder tegen Orion

Nova Tech Lycurgus heeft voor het eerst dit seizoen een wedstrijd verloren. Zondagmiddag was Orion…

12 uur geleden

Veel gelijkspelletjes op zondag, GRC wint wel

De drie Stads Tweede Klassers speelden allen uit en geen van de drie verloor. In…

12 uur geleden

“Met wat geluk moet komeet Tsuchinshan-ATLAS vanavond rond zonsondergang te zien zijn”

Met wat geluk moet zondagavond komeet Tsuchinshan-ATLAS zichtbaar zijn aan de Groningse hemel. Dat zegt…

12 uur geleden

Stamgasten café Boone brengen eerbetoon aan kroegbaas Arend Roggen: “Hij zou trots zijn geweest”

In de stad werd zondag gestreden om de Arend Roggen-bokaal. Met de viswedstrijd werd er…

14 uur geleden