PKC’83 koploper in 1H na zege, opnieuw nederlaag Velocitas

Foto Andor Heij. PKC '83 viert een doelpunt

PKC’83 heeft zaterdagmiddag in en tegen Winsum de koppositie gepakt in de eerste klasse H. PKC won met 3-1.

Na 10 minuten opende Willem Bel de score voor PKC. De betere stad-Groningers kregen voor de pauze nog een enorme kans om de score te verdubbelen.

Na de pauze kwam Winsum op 1-1 na een vrije trap die door Twan Alers werd binnen geschoten. In de 79e minuut profiteerde Fahim Bellgroub van slecht uitverdedigen Winsum en zette PKC weer op voorsprong. Winsum probeerde nog de gelijkmaker forceren, maar Rob Schokker maakte in de 89e minuut gebruik van de ruimte die daardoor achterin ontstond: 1-3. PKC heeft negen punten uit vier wedstrijden.

Nederlaag Velocitas

Velocitas ging voor de tweede keer op rij onderuit. Thuis werd met 2-1 verloren van het tot vanmiddag nog puntloze Rolder Boys. Bart Steenbergen zette Velocitas nog wel op voorsprong, maar na de pauze draaiden de Drenten de rollen om. Velocitas is achtste met zes punten uit vier wedstrijden.