Rollend door de keuring: veel animo voor ‘rollator-apk’ in Lewenborg

nieuws
Foto: Olaf Rijfkogel

Piepende wieltjes, klemmende remmen en verkeerd afgestelde handgrepen. In wijkcentrum Het Dok in Lewenborg werd het vrijdagmiddag allemaal vakkundig verholpen tijdens een speciale ‘APK-middag’ voor rollators.

Meer dan twintig rollatorgebruikers werden geholpen en gingen met een goed werkende rollator weer naar huis. Ook kreeg een aantal van hen een bijspijkercursus over het gebruik van het hulpmiddel, bijvoorbeeld over de juiste houding die nodig is.

“De fysiotherapiepraktijk hier tegenover helpt de mensen goed achter hun rollator lopen”, vertelt Leon Wierenga van de reparatiewerkplaats Lewenborg. “En wij zorgen ervoor dat ook hun rollator goed loopt.”

Normaal gesproken zijn gebruikers van een rollator aangewezen op de reparatieservice van de fabrikant als er iets mankeert aan hun rollende looprek. Dankzij de ‘APK’ in Het Dok zijn de rollators van de deelnemers weer helemaal in orde, voor een fractie van de prijs en binnen een mum van tijd.

De opkomst was groter dan verwacht, vertelt fysiotherapeute Jacqueline Lankhorst, een van de organisatoren: “Ik heb geen idee hoeveel mensen ik gezien heb. Het loopt continu door, letterlijk en figuurlijk!”

Het succes van vrijdagmiddag krijgt zeker een vervolg, waarschijnlijk over ongeveer een halfjaar.