Categorieën: Nieuws

Stamgasten café Boone brengen eerbetoon aan kroegbaas Arend Roggen: “Hij zou trots zijn geweest”

In de stad werd zondag gestreden om de Arend Roggen-bokaal. Met de viswedstrijd werd er een eerbetoon gegeven aan de kroegbaas van café Boone aan de Meeuwerderweg die afgelopen zomer, na een kort ziekbed, op 64-jarige leeftijd overleed. Ricardo Veendijk spreekt van een bijzondere dag.

Hoi Ricardo! De Arend Roggen-bokaal kent eigenlijk al een hele lange traditie hè?
“Dat klopt. De viswedstrijd bestaat al ruim twintig jaar. Roggen vond het als kroegbaas leuk om van alles te organiseren. Bijvoorbeeld rond voetbalwedstrijden en -kampioenschappen. De viswedstrijden zijn in die jaren altijd gebleven. De dag kende ook altijd veel belangstelling. De afgelopen jaren was oom Wiepie Visser naamgever van de bokaal. Oom Wiepie was deelnemer van het eerste uur en is ons enkele jaren geleden ontvallen. Om hem te eren hebben we zijn naam aan de wedstrijd gehangen. Met het overlijden van Arend hebben we nu zijn naam, als eerbetoon, aan de wedstrijd gekoppeld.”

Bij de wedstrijd is het belangrijk om zoveel mogelijk vis te vangen?
“Inderdaad. Vanochtend is in alle vroegte de wedstrijd begonnen. Er hadden zich 25 personen opgegeven. Uiteindelijk kwamen er veertien man opdagen. Ik denk dat het slechte weer parten heeft gespeeld. Nu in de middag schijnt hier het zonnetje, maar vanochtend viel er geregeld een bui. Ook de sterke wind maakte het waarschijnlijk niet aantrekkelijk om langs het water te gaan zitten. Desalniettemin zijn we blij met deze opkomst.”

Kun je al iets vertellen over de winnaars?
“Bij deze bokaal is de totale hoeveelheid vis belangrijk. Patrick wist 320 centimeter aan vis te vangen. Hij is dus de winnaar geworden van de Arend Roggen-bokaal. Boudewijn wist de grootste vis te vangen. Hij hengelde een snoek van 46 centimeter uit de diepen. Een heel mooi resultaat.”

In het verleden hebben we als omroep vaker aandacht besteed aan deze wedstrijd. Wat opviel is dat Arend altijd verkondigde het een fantastische dag te vinden waarbij vooral het middagprogramma hem erg kon bekoren. Is zo’n dag als vandaag dan ook moeilijk voor jullie?
“Het is vooral een hele bijzondere dag. Ik denk dat Arend vandaag ook trots naar beneden kijkt. Het voelt ook heel goed dat we met deze bokaal hem in ere kunnen houden. En wat je zegt klopt trouwens helemaal. Na het vissen stond er in café Boone altijd eten klaar: er was heerlijke soep en er werd gebarbecued. Datzelfde doen we vandaag ook. We zijn vandaag te gast in café De Kleine Oosterpoort. Dit café wordt gerund door Lucy Roggen, die familie van Arend is. Er stond vanmiddag soep klaar, een heerlijke eiersalade en nu zijn we aan het barbecueën. Ja, heel gezellig.”

Willen jullie hier ook een jaarlijkse traditie van maken?
“Absoluut. De bokaal bestaat al ruim twintig jaar. Het lijkt ons fantastisch om dit door te kunnen zetten. Ook om daarmee Arend in herinnering te kunnen blijven houden.”

Tijdens de viswedstrijd is men bij café De Kleine Oosterpoort druk bezig met de voorbereidingen voor de barbecue. Foto: ingezonden
Sebastiaan Scheffer

Recente berichten

Veel gelijkspelletjes op zondag, GRC wint wel

De drie Stads Tweede Klassers speelden allen uit en geen van de drie verloor. In…

8 minuten geleden

“Met wat geluk moet komeet Tsuchinshan-ATLAS vanavond rond zonsondergang te zien zijn”

Met wat geluk moet zondagavond komeet Tsuchinshan-ATLAS zichtbaar zijn aan de Groningse hemel. Dat zegt…

35 minuten geleden

Twee tieners slaan jongen gebroken neus omdat hij geen vuurtje heeft

Op de Grote Markt is in de nacht van zaterdag op zondag een jongen slachtoffer…

3 uur geleden

Wethouder bestrijdt paternalistische toon in gratis cursus rondkomen

Wethouder Eelco Eikenaar (SP) van Armoede is het niet eens met de sticker die de…

3 uur geleden

Nik Lemmink wint 4 Mijl van Groningen, Ineke van Koldam snelste bij de vrouwen

Nik Lemmink heeft zondag de 37ste editie van de 4 Mijl Groningen gewonnen. Lemmink is…

4 uur geleden

Hereweg vanaf aankomende maandag twee maanden dicht

Van maandag 14 oktober 06:00 uur tot vrijdag 20 december 16:00 uur is de Hereweg…

5 uur geleden