Veel gelijkspelletjes op zondag, GRC wint wel

Cedwin Tel gaat een kopduel aan tegen Noordster (Foto Martijn Minnema)

De drie Stads Tweede Klassers speelden allen uit en geen van de drie verloor. In de Derde Klasse verloor Groninger Boys een kelderduel en eindigde Stadspark-Noordster gelijk.

2H
GRC
steeg dankzij een uitzege op Steenwijkerwold naar plek twee. De derde zege in vier wedstrijden (en derde op rij) werd in de laatste minuut binnen gehaald. Voor rust had Jarno Oolders GRC aan de leiding gebracht, twintig minuten voor tijd kwam Steenwijkerwold via Wilco Stevens langszij. Verdediger Robin van Linschoten werd kort voor tijd matchwinner met de 1-2. Koploper in 2H is Alcides met 12 uit 4, GRC staat op 9 punten.

GVAV Rapiditas en GSAVV Forward staan op plek 8 en 9. GVAV kwam op 5 uit 4 door bij GOMOS met 2-2 gelijk te spelen. Forward zag Annen kort voor tijd op 1-1 komen en staat op 4 uit 3.
GVAV Rapiditas nam na een kwartier via Niek Vreeman de leiding, na rust kwam GOMOS op een 2-1 voorsprong. Ryan Jay den Otter bezorgde GVAV een punt door tien minuten voor tijd voor de 2-2 eindstand te zorgen.
Forward stond dankzij een treffer Thomas Gelling (’34) lang met 0-1 voor, maar in de laatste minuut kwam Annen nog op gelijke hoogte.

3O

(Foto Martijn Minnema)

SC Stadspark ontving het twee plekken hoger op plek vier bivakkerende Noordster. De eerste twintig minuten ging het gelijk op met kansen over en weer. Nadat Aaron Meijerhof een afgeslagen hoekschop knap binnen schoot en Noordster op 0-1 zette hadden de gasten het betere van het spel. Na rust was het vooral tegenhouden en joeg Stadspark zonder tot veel kansen te komen op een treffer. In de 68′ minuut was het dan toch raak, Quinten Kruizenga schoot van buiten de zestien de 1-1 binnen. Een minuut later was het alweer raak, Cedwin Tel tikte bij de tweede paal een voorzet binnen, 2-1. Noordster moest weer komen en had in de 83′ minuut succes. Ryan Erents kopte een corner bij de tweede paal binnen, 2-2. Edi Jaka kreeg in de blessuretijd nog rood, de tien van Stadspark ontsnapten in de dying seconds nog aan een nederlaag nadat Noordster een grote kans onbenut liet. En zo eindigde een leuke wedstrijd in een verdiend gelijkspel.

Groninger Boys zakte naar de voorlaatste plaats, daar stond Siddeburen, maar die pakten op Sportpark West End de drie punten in het onderlinge duel. Het eerste uur werd er niet gescoord, daarna vielen nog zeven treffers. Siddeburen nam na een uur de leiding, acht minuten later kwam Groninger Boys via Angelo Boonstra op 1-1. Drie minuten later stond het alweer 1-3. Groninger Boys kwam door goals van Robby van Sluis (83′) en Lorenzo Westhiner (88′) op 3-3 maar bleef alsnog met lege handen toen Siddeburen kort voor tijd 3-4 scoorde.

Stadspark staat met 5 uit 4 achtste, Groninger Boys heeft 3 punten, 2 meer dan hekkensluiter Gieten.

In 4B boekte Groen Geel zijn eerste zege, 2-0 tegen Buinen.