Veel schade bij brand in woning flatgebouw

nieuws
Foto: Rieks Oijnhausen

In een woning in een flatgebouw aan de Oosterhamriklaan heeft zaterdagochtend brand gewoed. Het gebouw moest vanwege de brand geruime tijd ontruimd worden.

De melding van de brand kwam rond 06.30 uur binnen bij de hulpdiensten. Omdat er flink wat rookontwikkeling vrij kwam, en andere woningen daardoor ontruimd moesten worden, schaalde de brandweer op naar ‘middelbrand’. Twee tankautospuiten, een hoogwerker en verschillende ambulances werden ter plaatse gestuurd. “De brand woedde op de begane grond”, vertelt een brandweerwoordvoerder. “In de woning waar de brand is ontstaan werden geen bewoners aangetroffen.”

Terwijl een deel van de brandweerlieden aan de slag ging om het vuur te bestrijden controleerde een andere groep de overige woningen of daar geen personen meer aanwezig waren. “In sommige gevallen hebben we daarbij deuren moeten open breken. Dit hebben we gedaan om er zeker van te zijn dat er niemand in de rook achterbleef en niet meer naar buiten kon.” Rond 07.20 uur kon het sein ‘brand meester’ worden gegeven. “De woning waar de brand woedde heeft veel schade opgelopen. Stichting Salvage is ingeschakeld om de bewoners te ondersteunen bij het afhandelen van de schade.”

Over de oorzaak van de brand is niets bekend. Hier wordt onderzoek naar gedaan.