Nieuwe winternoodopvang in Groningen start met vertraging op Sontweg

nieuws
Foto: Google Maps - Streetview

De nieuwe winteropvang voor dak- en thuislozen aan de Sontweg in Groningen kan pas op 1 december open. De bouwwerkzaamheden op deze locatie lopen vertraging op. Komende maand wijkt de gemeente daarom uit naar andere opvanglocaties in Groningen.

Dat meldt wethouder Inge Jongman donderdag aan het gemeentebestuur. De winterregeling gaat gewoon door vanaf 1 november. Mensen die gebruik willen maken van de regeling, kunnen zich melden bij het aanmeldpunt van Wender. Voor de maand november wordt binnen het bestaande aanbod van maatschappelijke opvang voldoende capaciteit georganiseerd door partners als het Leger des Heils, Wender en WerkPro.

Daarnaast zijn er afspraken met INLIA om mensen in november op te vangen op de LVV-locatie aan de Helsinkiweg. Vanaf 1 december kunnen mensen dan terecht op de Sontweg.

In de nachtopvang komt plek voor gemiddeld dertig dak- en thuislozen tijdens de winterperiode, ongeacht de buitentemperatuur, die normaal buiten slapen. Eerder gebruikte de gemeente een slaapboot door gebrek aan geschikte panden.