In de provincie Groningen wordt hard gewerkt aan een groenere en snellere manier van transport. De hyperloop moet de nieuwe manier worden waarop mensen zich van A naar B verplaatsen. Het meest toonaangevende bedrijf achter deze technologie is het European Hyperloop Center in Veendam.
De hyperloop is een grote metalen buis met daarin een voertuig dat zich voortbeweegt door middel van magneten, die in hoog tempo aan en uit worden gezet. De hyperloop zelf is bijna volledig vacuüm gezogen, waardoor er geen luchtweerstand is in de buis. Dit maakt het mogelijk voor het voertuig om zich razendsnel door de hyperloop te verplaatsen.
Het European Hyperloop Center werkt voor de ontwikkeling van de hyperloop onder meer samen met de Rijksuniversiteit Groningen. Op dit moment is het bedrijf de belangrijkste speler ter wereld in het ontwikkelen van dit transportmiddel. “Wij willen graag een netwerk van hyperloops tussen verschillende steden creëren. Daarbij zijn wissels van groot belang. Wij zijn het enige bedrijf ter wereld dat hiermee bezig is,” aldus Stefan Marges, algemeen directeur van het European Hyperloop Center. De testbuis in Veendam is bijna 500 meter lang en daarmee een van de langste ter wereld.
Volgens Stefan Marges moeten mensen nog even geduld hebben voordat ze met de hyperloop kunnen reizen: “Ik verwacht dat we pas rond 2050 daadwerkelijk een netwerk van hyperloops hebben.”
De demonstratie op de Grote Markt tegen de bezuinigingen op het hoger onderwijs heeft donderdag…
Het Openbaar Ministerie eist een levenslange celstraf tegen de Britse drugscrimineel Robert D. Die zou…
Boekwinkels, sportverenigingen en de cultuursector kunnen voorlopig weer rustig ademhalen. Het kabinet zet de omstreden…
De politie heeft woensdagavond een 51-jarige Stadjer aangehouden voor een winkeldiefstal op het Akerkhof. Dat…
Han Berger, voormalig trainer van FC Groningen en Alessandro Altobelli, voormalig spits van Inter Milan,…
De politie heeft dinsdag bij vier huiszoekingen in Ten Boer en Bedum een grote hoeveelheid…