De gemeenteraad bespreekt deze woensdag de plannen voor de voedsel- en eiwittransitie. Het college van B&W wil namelijk naar een duurzamer voedselsysteem.
Bij de voedseltransitie draait het om gezonder en duurzamer eten en bij de eiwittransitie gaat het om minder vlees, maar meer plantaardige eiwitten eten. De plannen staan in een zogeheten Routekaart met de doelen op dit gebied en een Uitvoeringsagenda met alle concrete projecten en acties.
Het gemeentebestuur wil onder meer dan er in 2030 de helft minder chemie wordt gebruikt door landbouwbedrijven in de gemeente. Verder moeten in 2050 de Groningers 70 procent van hun eiwitten uit plantaardig voedsel halen en nog maar 30 procent uit dierlijke bronnen. Ook moet in 2050 op alle scholen een duurzame en gezonde maaltijd worden geserveerd.
Verder moet er in elke nieuwe wijk een fruitboomgaard en/of moestuin komen, betaalt de gemeente mee aan meer kruidenrijk grasland, wil de gemeente inwoners praktische tips geven voor het verminderen van voedselverspilling en horecaondernemers stimuleren om de menukaart te verduurzamen.
Belangstellenden kunnen deze vergadering op de publieke tribune bijwonen of thuis meekijkenĀ via http://gemeenteraad.groningen.nl .
Menig Stadjer kent Certe als de instantie waar je naartoe moet om bloed te prikken.…
De binnenstad omringen met een groene gordel van koelte, ontspanning en prettige reuring. De raad…
Op de Grote Markt en op de Zernike Campus werd woensdagmiddag geprotesteerd tegen de geplande…
De Voedselbank in Groningen is vandaag begonnen met de driedaagse, jaarlijkse inzamelingsactie rond de feestdagen.…
De politie heeft een 28-jarige man uit Groningen aangehouden in een grote sextortionzaak. De verdachte…
De gemeente Groningen wil meer ruimte maken voor lokale ondernemers. Met het plan Ruimte voor…